۱۳۸۸ تیر ۱۶, سه‌شنبه

بتن سبک (Light Concrete)

مصالح ساختمان

بتن سبک

مقدمه:

در دنیای امروز با افزایش هر روزه ی ابعاد سازه ها ، مهندسان با افزایش وزن ساختمان ها مواجه هستند. وزن زیاد سازه ها از جهات مختلف در سازه تاثیر گذاشته و طراحی را مشکل تر می سازد. اولین خطر افزایش وزن سازه ، اعمال نیروی زیاد در هنگام وقوع زلزله است. نیرویی که زلزله به یک سازه وارد می سازد با جرم سازه رابطه مستقیم دارد. یعنی هرچه جرم سازه بیشتر باشد زلزله نیروی بیشتری به سازه وارد می سازد. این نیرو برای سازه بسیار مخرب است و برای مقابله با چنین نیروی زیادی در ساختمان باید از المان های بسیار قوی استفاده شود که خود باعث افزایش هزینه ی پروژه می شود. مهندسان برای مقابله با این شرایط سعی می کنند تا سازه ی ساخته شده هر چه بیشتر سبک باشد تا بتوانند با المان های کوچکتر به پایداری لازم دست یابند.

دومین مشکل وزن زیاد سازه ، در خاک بستر بروز می کند. هرچه وزن سازه بیشتر باشد تنش وارده به خاک افزایش یافته و خاک را در معرض گسیختگی قرار می دهد. برای افزایش مقاومت خاک باید خاک را متراکم ساخت. واضح است که هرچه تنش وارده به خاک بیشتر باشد تراکم خاک باید افزیش یابد تا به مقاومت لازم دست یابد. روش های تراکم خاک بسیار پر هزینه و دشوارند مخصوصا در خاک های اشباع با توجه به دلایل ذکر شده مهندسان همیشه در پی یافتن مصالحی بوده اند که در عین داشتن مقاومت مطلوب، دارای حداقل وزن باشند. این گونه مصالح کمال مطلوب هستند. چرا که می توان با این مصالح، پروژه های بسیار عظیم را به راحتی و ضریب اطمینان بیشتر طراحی و اجرا کرد.

بتن از جمله مصالح پر کاربرد و پر طرفدار در صنعت ساختمان است. با پیشرفت تکنولوژی، صنعت بتن سازی نیز تحت تأثیر قرار گرفته و دچار تحول گشته است که تولید بتن سبک، حاصل همین پیشرفت است؛ بتونی که علاوه بر کاهش بار مرده ی ساختمان از نیروی وارد به سازه در اثر شتاب زلزله می کاهد و در صورت تخریب ، وزن آوار حاصله نیز کاهش میابد.

از جمله خصوصیات بتن سبک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. با کاهش بار وارده بر فونداسیون موجب کوچک تر شدن ابعاد آن ، کمتر شدن تعداد و کوچکتر شدن شمع ها و کاهش مقدار آرماتورها و به طبع آن اجرا سریع و آسان تر فونداسیون می شود.

2. کاهش بار مرده سبب کوچکتر شدن اعضای نگهدارنده می شود.

3. کاهش بار مرده باعث کاهش نیروهای لرزه ای وارد بر سازه می گردد.

4. در گسترش پل ها می توان با استفاده از مواد سبک مانند بتن سبک ، عرشه ی پل را جهت تحمل ترافیک بیشتر بزرگتر نمود، بدون این که تغییر در سازه و یا فونداسیون پل ایجاد کنیم.

5. با توجه به مقاومت بتن سبک دانه در برابر آتش سوزی می توان از حداقل ضخامت توصیه شده ی بتن در کف ها کاست.

6. حمل و نقل قطعات پیش ساخته با بتن سبک بسیار راحت تر بوده و هزینه ی کمتری دارد.

-----------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------

برای دانلود کامل این تحقیق می توانید آنها را از طریق لینکهای زیر دانلود کنید:

کلیه ی فایلها به صورت Zip بوده پسورد کلیه فایلها : http://civil1385.blogspot.com میباشد.

بتن سبک (فایل PDF) :

Light-concrete-(PDF)

بتن سبک (فایل Word) :

Light-concrete-(Word-2003)

بتن سبک (توضیح کوتاه)

light Concrete-(Power-point)


این تحقیق توسط دانشجویان رشته عمران دانشگاه BIHE انجام شده است
و تهیه کنندگاه آن عبارتند از: سارا ندافیان، لبیب عزیزی توکلی، مشتاق انوری، میثاق منزوی، پرهام اقدسی




۲ نظر:

  1. دوست عزیز ضمن تشکر از مطالب شما خواهشمندم فایل های خود را در آدرس هایی آپلود کنید که فیلتر نباشند با سپاس

    پاسخحذف
  2. دوست گرامي مطالب شما فيلتر شده هست نميشه دانلودش كرد

    پاسخحذف