۱۳۸۸ مرداد ۵, دوشنبه

مصالح سقف

طاق ضربی


مقدمه:

به علت اجبار در استفاده ار مصالح فشاری از زمان های قديم استفاده از طاق قوسی متداول بوده و به همین جهت استفاده از سیستم طاق ضربی نیز به عنوان نوعی طاق قوسی رواج داشته است. وجود اشکالات عمده در عملکرد سقف های ضربی با تیرآهن مانند عدم ایجاد یک دیافراگم مناسب بین ستون ها و مصرف زیاد فولاد در مقایسه با مقدار باربری و مصرف زیاد ملات

(گچ –خاک ) باعث شد تا این نوع سقف در پروژه های کوچک استفاده شود.

مصالح معمول مورد استفاده در طاق ضربی :آجر ، گچ خاک ، دوغ آب گچ جهت پر کردن خلل و فرج، پوکه جهت یکنواخت کردن قسمت فوقانی سقف،وتیر آهن به عنوان تیر است.

تیرچه بلوک

باید تیرچه‌ها روی پلهای اصلی، ( تیرهای فلزی )، در ترازهای موردنظر كارگذاری شوند. فاصله بین تیرچه‌ها با بلوكهای مجوف پر شده و پس از نصب میلگردهای حرارتی و میلگردهای تكمیلی بر اساس نقشه‌های اجرایی، بتن دال سقف ریخته می‌شود. آرماتورهای اصلی تیرچه باید به طول 15-10 سانتیمتر با تیرهای اصلی درگیر شوند و به هیچوجه نباید این آرماتورها را به تیرهای فلزی جوش داد. نظر به اینكه تیرچه‌ها به استثنای تیرچه‌های با جان باز قبل از یكپارچه شدن سقف قادر به تحمل بار سقف نیستند، باید توسط تعدادی چارتراش و پایه (جک ها یا شمعها) به نحو مناسب و مطمئنی نگهداری شوند. در موقع اجرا باید خیز مناسبی به طرف بالا به تیرچه‌ها داد تا پس از اجرا و یكپارچه شدن سقف و وارد شدن بارهای وارده این خیز حذف شود. مقدار خیز در كارگاه با تجربه به دست می‌اید، معمولاً به ازای هر متر طول دهانه 2 میلیمتر خیز در نظر گرفته می‌شود. در مورد زمان برچیدن پایه‌ها و پایه‌های اطمینان، باید مندرجات ایین‌نامه بتن ایران مراعات گردد.

تحقيق كامل را مي‌توانيد با استفاده از لينك زير دانلود كنيد (فرمت آن به صورت power point ‌ مي‌باشد).

Password : www.civil1385.blogspot.com

Masaleh-Saghf

اين تحقيق توسط دانشجويان دانشگاه BIHE انجام شده است:

محققين عبارتند از: ندا جنگي، آرمان روشن و نعيم يوسفي

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر