۱۳۹۰ فروردین ۸, دوشنبه

قالب فلزي روفيكس


مقاله‌ي كامل را مي‌توانيد از لينك انتهاي پست دانلود كنيد.

قالب فلزي روفيكس براي اجراي سقفهاي مركب بتني و همچنين ديوار‌هاي يكپارچه مورد استفاده قرار مي‌گيرد. از اميازات روفيكس مي‌توان به موارد زير اشاره كرد
-         سبكي
-         سرعت
-         سهولت در نصب
-         صرفه‌ي اقتصادي
از جمله مواردي كه باعث شده نسل اول روفيكس بيشتر مورد توجه قرار گيرد. افزايش بازدهي در ساخت و ساز مي‌باشد، همچنين زمانبندي مراحل مختلف در ساخت و ساز متحول شده است.
نسل دوم روفيكس سيستمي بسيار نوين است كه تا حدي اشكالات موجود در نسل اوليه را برطرف كرده است. در نسل دوم قالب فلزي روفيكس، اتصال بهتر آن به دال بتني و در نتيجه حركت به سمت حذف شبكه ميلگرد اتفاق مي‌افتد كه در نتيجه مي‌تواند صرفه‌جويي چشمگيري را در در مصرف آهن موجب شود.
روفيكس صفحه فلزي مشبكي است كه داراي هفت ناوداني به شكل V و تعداد حداقل 7000 شبكه در هر متر مربع مي‌باشد.
تاريخچه : استفاده از روفيكس سابقه‌اي چهل و پنج ساله در كشورهاي اروپايي دارد. استفاده‌ي اوليه‌ي  اين قابل به اين صورت بوده است كه آنرا زير تيرهاي فرعي توسط مفتول فلزي ديگري مي‌بستند. و اين باعث مي‌شد كه به شبكه آرماتور براي نگهداري سقف كاذب وجود نداشته باشد. همين كار صرفه‌جويي در مصرف مصالح و آهن و همچنين سرعت بخشيدن به فرايند را در بر داشت.

قرار گرفتن روفيكس در زير دال باعث افزايش استحكام سازه مي‌شود. قالب فلزي روفيكس بوسيله قفل شدن با بتن باعث مي‌شود كه تنشهاي ايجاد شده حاصله از بارگذاري به ناوداني‌هاي روفيكس منتقل شوند.
مشخصات ناوداني‌هاي روفيكس به شرح زير مباشند.
-         هر يك از ناوداني‌هاي روفيكس داراي سطح مقطعي برابر 40 ميليمتر مربع مي‌باشند.
-         فاصله‌ي ناوداني ةا از يكديگر 135 ميليمتر است.
-         در هر متر عرض روفيكس سطح مقطعي فلزي معادل 300 ميليمتر مربع وجود دارد.
-         ناوداني ها بر خلاف ميلگردها - كه به صورت مستقل از يكديگر عمل مي‌كردند- از طريق شبكه‌ي روفليكس به هم متسل بوده و در نتيجه يك سطح يكپارچه‌ي فولادي تشكيل مي‌دهند.
البته در ايران نتايج آزمايشگاهي نشان مي‌دهند كه بهتر است موقع استفاده از روفيكس نسل اول بهتر است مقدار ميلگرد كاربرده را بخاطر ضريب احتماليدر محاسبات و اجرا كم نكرد.
از امتيازات روفيكس نسل اول مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:
-1 سهولت اجرا
نصب روفيكس نيازي به نيروي ماهر مانند قالب بند ندارد و انجام آن توسط كارگران ساده ساختماني به راحتي امكان پذير مي‌باشد ( البته بايد كنترل هاي لازمه توسط مهندس ناظر و مجري انجام گردد). همچنین همواره همزمان با قرارگرفتن روفيكس بر روي تيرها، يك شبكه ايمني در زير پاي كارگران گسترده مي‌شود كه وظيفه‌ي تحمل وزن كارگران آرماتور بند و غيره را  تا زماني كه آماده بتن ريزي شود، دارد (از سقوط اجسام و افراد بخصوص در هنگام آرماتوربندي سقف ، كاملا جلوگيري مي‌نمايد(
-2 سرعت اجرا
سرعت قالب بندي با روفيكس در حدود 800 مترمربع در روز با دو كارگر مي‌باشد. اين نكته قابل توجه است كه با پوشش روفيكس در تمام طبقات ساختمان ،‌مي‌توان كلية طبقات را همزمان بتن ريزي كرد. در ضمن قابليت شكل پذيري روفيكس اين امكان را بوجود مي‌آورد كه فرمهاي پيچيدة معماري را نيز بتوان توسط آن به سهولت قالب بندي كرد. همچنين در روشهاي سابق ابتدا تير گذاري يك يا دو طبقه انجام مي‌شد. و بعد از قالب بندي و بتن‌ريزي مرحله‌ي بعدي انجام مي‌شد. همچنين اگر قالبها محدود بود بايد زماني اختصاص داده مي‌شد تا از طبقه‌هاي زيرين آنها جدا شوند و در طبقه‌هاي بالايي بكار گرفته شوند. به علاوه بارش برف و باران سرعت كار را كاهش مي‌داد ولي استفاده از روفيكس باعث مي‌شود كه مشكلات ذكر شده بوجود نيايد و بتوان با سرعت بيشتري نسبت به روشهاي ابتداييه به كار ادامه داد.
-3 سهولت حمل و نقل ، و حجم ناچيز ضايعات
بر خلاف مصالحي مانند بلوك سفالي و بتني متداول ، بارگيري و حمل روفيكس هيچگونه ضايعاتي ندارد. انبار كردن روفيكس به فضاي كمي نيازمند است بطوري كه يك كاميون به ظرفيت 10 تن قادر است بيش از 2500 متر مربع قالب روفيكس را حمل كند.
-4 افزايش استحكام سازه
قرار گرفتن روفيكس در سطح زيرين دال ، يعني در ناحية حداكثر تنش كششي و قفل شدن بتن در شبكه‌هاي آن ، موجب مي‌شود كه تنش‌ هاي حاصل از بارگذاري به ناوداني‌ها روفيكس منتقل شوند.
5-كاهش ضخامت و وزن سقف‌ها
6- قابليت فرم‌پزيري بي‌نظير براس ساخت فرمهاي پيچيدهو زيبا
7-عدم نياز به شمع يا جك
8-ايجاد سقف دوجداره و عايق در برابر صدا.
9-قابليت حمل مسافت‌هاي زياد با صرف حد‌اقل انرژي و هزينه
10-جلوگيري از پوسيدگي لوله‌ها 




مقاله‌ي كامل را ممي‌توانيد از لينك زير دانلود نماييد:

PassWord: www.civil1385.blogspot.com

دانلود مقاله: روفيكس

مشاهده‌ي فايل كامل در اينترنت

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر